Bilo je leto 1995, ko sta Ivan Zafranović in Predrag Jukić začela potovanje za katero nista niti slutila kam ju bo pripeljalo, koliko novih prijateljev bosta spoznala in koliko veselja jima bo ta pot prinesla.

Dva mlada entuziasta, zaljubljena v borilne veščine sta ob srečanju z aikidom začela pot katero sta potrpežljivo premagovala. Žrtvovala sta premnoge užitke svojih vrstnikov, s potovanji in iskanji in vztrajnim treniranjem pa sta svoje življenje zaznamovala s prekrasnimi izkušnjami, zanimivimi avanturami in neštetimi interesantnimi poznanstvi.

Danes se lahko pohvalita z zavidljivim znanjem in izkušnjami, uspešnima kluboma katera sta ustanovila (AK Izvor in AK Musubi) ter klubi in sekcijami, ki so na podlagi teh dveh klubov nastali. Prav tako se lahko pohvalita s številom članov in mojstrov, katere sta vodila od prvih aikido korakov pa do “zorenja” v sposobne yudanshe.

Takrat, pred 20 leti je bil aikido v povojih, a je prav po zaslugi Ivana in Predraga prišel na Hrvaško tradicionalni, izvorni aikido (ta, katerega je učil O’Sensei v Iwami), pogosto imenovan Iwama Ryu Aikido. Danes Iwama Ryu Aikido klubi na Hrvaškem tvorijo Hrvaško Takemusu Aikido Zvezo (TAAC), katera je ena od ključnih članic v formiranju in uspehih Hrvaške Aikido Zveze.

S svojim trudom, delom in žrtvovanjem je Ivan Zafranović Sensei (5. DAN Aikikai in Iwama ryu) glavni predstavnik Paolo Corallini Shihana (7. DAN Aikikai in Iwama ryu) za tradicionalni Aikido na Hrvaškem, vodja matičnega kluba TAAC AK Izvor in predsednik tehniške komisije Hrvaške Aikido Zveze (HAS). Predrag Jukić Sensei (4. DAN Aikikai in Iwama ryu) je predsednik Zagrebške Aikido Zveze, vodja Ak Musubi in član izpitne komisije HAS-a.

Po 20 letih poznanstva sta Ivan in Predrag presegla meje prijateljstva in kolegialnosti in sta si pripravljena vedno priskoćiti na pomoč ter skupaj deliti veselje in težave. Skozi Aikido sta tako postala del velike Aikido družine oz. “aikido brata”.

V nedeljo 15. 02. sta proslavila to veliko obletnico s posebnim seminarjem, katerega sta izmenično vodila in na katerem so bili prisotni prijatelji iz Hrvaške, Slovenije in BIH.

116_cut

* Članek je preveden, njegov original pa lahko najdete … na tej povezavi.

Leave a Reply